Bijeenkomst Academie en Po & Po 22-4 Diemen

"Beste Academieleden, beste leden van Po & Po,

Zoals eerder gecommuniceerd, zal de Nederlandse Academie voor Filatelie op 22 april a.s. ook aanwezig zijn bij de Filamanifestatie te Diemen. Daar wordt in de Sporthal aan de Prins Berhardlaan 2 een tentoonstelling en beurs gehouden en de KNBF houdt er in de middag zijn jaarvergadering.

De Academie houdt daar vlakbij in de voormiddag van 10 tot uiterlijk 12.30 uur een samenkomst met Po & Po, onder voorzitterschap van Gerrit Matthijssen.

Er is voorzien in een nadere kennismaking en een programma met afwisselende lezingen van elk ca. 20 minuten:
- van de zijde van de Academie door Jan Heijs (Postoorlog: de Tandjes van de macht bijten in de hele wereld) en Adam van der Linden (Ontwaarding achteraf);
- vanuit Po & Po zal Ernst Flentge een bijdrage leveren met als onderwerp ‘Post met een rouwrandje’.
Gerrit Matthijssen is zo nodig nog stand by met ‘Trappistenkloosters, bier en kaas’.

De gegevens van de vergaderlocatie voor de Akademie voor 22 april 2017 zijn als volgt.

Voor ons is het clubgebouw van de Diemense PV ASV De Zegelaars - De Schakel - op zaterdag 22 april beschikbaar. Dit gebouw is duidelijk herkenbaar aan de belettering. Inloop vanaf 9.30 uur.

In de zaal kunnen ca. 80 personen, met een opstelling voor bestuur. Geluidsinstallatie, projectiescherm en beamer zijn aanwezig en voor gebruik gereed. Peter Prins (locatieverantwoordelijke) zet voor de barbediening de vaste club- en beursvrijwilligers Loek en Gonny in. Koffie en thee is beschikbaar. Andere drank ook, en eventueel broodjes en soep.

Gonny heeft op mijn verzoek aangegeven dat twee luxe bolletjes met beleg en een kop soep 7,50 kosten.
Om een efficiënte organisatie van de catering mogelijk te maken verzoek ik eenieder uiterlijk woensdag 19 april aan Peter Prins te mailen, of je gebruik wilt maken van de catering en geef dan a.u.b. even aan wat je graag wilt.
Zijn mailadres is paprins@hetnet.nl . Alvast op voorhand bedankt!
En dan kan Gonny ook weer vooruit.

Voor degenen die vergeten hun wensen tijdig door te geven: er is op de 1e etage van de sporthal ook een uitspanning.
We gaan er van uit dat alle bezoekers daarna ook de tentoonstelling willen bezoeken in de sporthal aan de Prins Bernhardlaan 2, 1111 ET Diemen.

Hoe Diemen te bereiken?
Diemen is goed per trein te bereiken. Van Utrecht CS gaat om 8.10 uur vanaf spoor 1 de sprinter richting Weesp.
Je stapt uit te Weesp om 8.47 uur op spoor 5 en op hetzelfde perron vertrekt vanaf spoor 6 om 8.51 u de sprinter richting Amsterdam Centraal.
Om 8.56 u stap je uit aan de rechterzijde op spoor 2 te Diemen.

De organisatie van de Filamanifestatie te Diemen adviseert bezoekers in het algemeen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de NS.
Want het aantal parkeerplaatsen bij de sporthal is beperkt, omdat een aannemer daar sinds kort tot september een aantal vakken bezet houdt.
De organisatie heeft aan de gemeente moeten toezeggen dat ze bij een vol parkeerterrein iemand bij de ingang neerzetten om bezoekers naar parkeerplaatsen in de wijk te verwijzen (daar is blauwe zone met 2 uur) en je zit dan met het ongemak om je parkeerschijf elke 2 uur te moeten onderhouden.

Voor diegenen die echt slecht ter been zijn is een beperkt aantal parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar bij de ingang Burg. Bickerstraat 46-a  1111 CC Diemen.
Met de auto is het verder lastig parkeren in de omgeving (centrum) van Diemen, omdat het voor een deel vergunningengebied is (alleen voor bewoners) en voor een ander deel betaald parkeren.
Dus het dringend advies is om als je met de auto komt en moeilijk uit de voeten kunt, dan te parkeren bij de sporthal.
Daar is ook een parkeerterrein met blauwe zone (max. 4 uur).
Blijven gasten langer dan 4 uur, dan moeten ze zelf even hun blauwe schijf doordraaien. Dat is de eigen verantwoordelijkheid van de bezoeker.
Het is mogelijk dat parkeercontroleurs langskomen, maar de parkeerplaats is bestemd voor bezoekers van de sporthal, en de blauwe zone is om te voorkomen dat forensen hun auto daar neerzetten en verder met de tram naar Amsterdam gaan.
Dus de handhaving is gericht op de laatste groep, en in principe niet op bezoekers van de sporthal.

De Schakel ligt op loopafstand van de sporthal: ca. 300 meter.
Peter Prins heeft een routebeschrijving gemaakt naar de ingang aan de Ouddiemerlaan 51 1111 GT Diemen.

In de bijlage vind je het station en de lokaties sporthal resp. De Schakel.
De wandelroute Schakel- Sporthal is in tekst als volgt:
De Schakel uit en vanaf de Ouddiemerlaan het Koninginnepad volgen (intussen de Prinses Irenestraat en Prinses Margrietstraat kruisend) tot aan de Prinses Marijkestraat;
daar rechtsaf, de Prinses Marijkestraat in, ca. 50 m tot aan de Emmastraat.
Die links inslaan en doorlopen tot en met de oversteek bij het zebrapad. Daar ga je 50 meter naar links en dan kom je uit bij de sporthal.

In de verwachting jullie in Diemen in groten getale te mogen begroeten,

met vriendelijke groet,

Ruud Verberne
Secretaris
Thomas Moredreef 14
NL 5645 KE EINDHOVEN
Tel. 040-2113834."